Владімір vs Сергій
Շարքի հրապարակողը: Ludwig Chekhovtsov
Ludwig Chekhovtsov
Ludwig Chekhovtsov  Identity Verified
Local time: 03:03
անգլերենից ռուսերեն
+ ...
Aug 27, 2007

Дивлюсь ТБ програму "1+1" і тупо не доберу, чому це так: одного росіянина кличуть ВладІмІр, а його заступника (чи наступника-?) - СЕргій.

Як на мене, то треба було б або Володимир та Сергій, або ж Владімір і Сєргєй.

Чи й тут діють не правила правопису, а якісь інші правила чи "понятія"?

Jarema
Jarema  Identity Verified
Ուկրաինա
Local time: 10:03
Անդամ (2003)
գերմաներենից ռուսերեն
+ ...

Այս ֆորումի մոդերատորը
Як змогли, так і сказали. Aug 28, 2007

Я можу висловити лише свої особисті думки з цього приводу. Здається мені, що то елементарна відсутність культури мовлення.

Крім того, я вважаю, що треба писати (казати) Володимир і Сергій. Зі мною не всі згодяться, дивіться гілку про Коперніка/Коперника. Але в українській мові язик трохи інакше повертається. І Сєргєй звучить нетипово. Звісно, я маю на увазі ідеальні умови.

[Edited at 2007-08-28 13:58]

Oleg Prots
Oleg Prots  Identity Verified
Ուկրաինա
Local time: 10:03
անգլերենից ուկրաիներեն
+ ...
Володимир і Сергій Aug 28, 2007

Цілковито погоджуюся. Імена, які існують і в українській мові, не варто переінакшувати.

Поляки навіть Джорджа Вашингтона називають "Єжи Вашингтон" Хоча то вже трошки перебір, як на мене.

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Владімір vs Сергій

Translation news in Ուկրաինա

Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »